10 Mart 2009 Salı

Sevdiğimiz şeyler: 3D Konser


Bir grup sinema ve müzik gazetecisi, düyanın ilk üç boyutlu olarak çekilen konserini bu sabah Maçka G-Mall'da izledi. Bu bir U2 konseriydi, ve tabii ki Hafif Müzik de oradaydı.
Üç boyutlu bir şey illa ki izlemişsinizdir ama bu bir konser olduğunda çok şey fark ediyor. Bir kere Bono'yla, Edge'le, dünyanın en cool müzisyeni Larry Mullen Jr.'la ve Adam Clayton'la tanışıp röportaj yapmış kadar oluyorsnuz.
Bono elini uzatıp yüzünüze dokunuyor ya da Edge'in gitarının sapı kafanızın üstünden geçiyor.
Bu çok güzel bir his ve dev stadyumun derinliğini de hesaba katarsanız ortaya acayip bir şey çıkmış.
Bu, gerçekten gidip, salona girip, tek bir dakikasından bile sıkılmadan izleyebileceğiniz, ve kendiniz çok iyi hissedeceğiniz harika bir deneyim. Bakın bütün klişe lafları kullanmış gibi olduk ama hepsi doğrudur.

Bu arada muhtemelen fark edeceğiniz şey şu olacak:
Gerçekten, uzun zamandır, şöyle zaman ayırıp, tadına vara avara U2 dinlemeyeli uzun zaman olmuş. Ve inanın bana, bunu yapmalısınız. Evinizde kıyıda köşede ne kadar U2 varsa ortaya dökün. Ve sıradan başlayın.
U2 çaldıkça hayatımızın soundtrack'i gibi geliyor. Tek bir grup, bu kadar fazla iyi şarkı yapsın ve hepsi ezberinizde olsun.

Bir de not: Korkarım evdeki tüm elektronik aletleri en fazla bir yıl içinde çöpe atacağız. Zira 3D geldiğinde HD falan hikaye olacak.
Bekleyelim, görelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder