29 Mart 2009 Pazar

Portecho, Studio Plastico klibinin yayınını durdurma kararı aldı


Aşağıdaki açıklamaya göre Portecho, Studio Plastico şarkısına çekilen klibin yayınını durdurma kararı aldı. Hafif Müzik'te geçen hafta klibin bakış açısını eleştirmiştik. Çeşitli basın organlarında da izleyiciler tarafından yapılan pek iç açıcı olmadığını söyleyebileceğimiz yorumlar yer almıştı. Portecho ekibi ve yönetmen Berkun Oya'nın açıklaması aşağıda.
Klibin her ne sebepten olursa olsun yayından kalkması ise bizde üzüntü yarattı. Çünkü bize göre özgür bireylerden oluşan bir toplumda herkes fikirlerini özgürce ifade edebilmeli. Saygı sınırları içinde dileyen katılmalı, dileyen eleştirmeli, her ikisi de doğal kabul edilmeli. Ama hiçbir şey yayından kalkma noktasına gelmemeli. Bu karara üzüldüğümüzü belirtelim.

İşte açıklama:

Grubumuz PORTECHO’nun “Studio Plastico” albümünde yer alan aynı isimli şarkısı için çekilen ve yönetmenliğini BERKUN OYA’nın üstlendiği video klibimizin tüm medya görüntüleri, internet ve tv kanalları yayınlarına son verme kararı almış bulunmaktayız.

Klibin teması ve amacı; Türkiye gibi bir çok fikir, kültür, görüş, inanç farklılığının bir arada varolduğu bir ülkede, tüm bu farklı düşünenlerin birbirlerine anlayışla, hoşgörüyle, uzlaşmacı tavırlarla ve sabırla yaklaşması gerektiğini vurgulamaktı.

Ancak; Portecho Grubu ve Yönetmen Berkun Oya tarafından iletilmek istenen mesajı doğru alabilen izleyici kitlesinin yanı sıra, tamamen amacından farklı algılayan ve karanlık düşüncelerle gölgelemek isteyen bir kitlenin de varolduğu üzüntüyle farkedilmiştir.

Bu noktada, klibin daha da fazla esas amacından saptırılmasına ve yukarıda ifade edilen “farklı düşünenlerin birbirlerine anlayışla, hoşgörüyle, uzlaşmacı tavırlarla ve sabırla yaklaşması gerektiği” yaklaşımının tam aksi algılanmasına sebep vermek isteyenlere malzeme olmasına izin vermek istememekteyiz.

Saygılarımızla,
Berkun Oya (yönetmen), Deniz Cuylan (Portecho üyesi), Tan Tunçağ (Portecho üyesi).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder