9 Mart 2009 Pazartesi

Günün dedikodusu: "Radiohead bu yaz kesinmiş!"


Vallahi dedikodu dediğimiz şey istem dışı yayılan ve yayıldıkça büyüyüp olgunlaşan, gelişip detaylanan bir şey. Bilgi kimlerden geçiyor, nasıl dallanıp budaklanıyor, bu konuda İngiliz biliminsanları bile çaresiz kalıyor. Ama dedikodu var ve hep olacak.

Bu haftaya başlarken Hafif Müzik tesislerine bomba gibi düşen bir dedikodu var. Buna göre bir büyük festivalimiz bu yaz, dev bir ismi Türkiye'ye getirecekmiş. Prensipte anlaşmaya varılmış, neredeyse kesinmiş ama henüz açıklama yapılacak somutluğa erişmemiş durum. Buna göre Radiohead yaz sonunda yapılacak bu festivale gelmeyi kabul etmiş.
Büyük isim getirmek bu festival için çok önemli çünkü bu festival beklenti çıtasını çok yüksek tuttu hep. Geçen yıl da meğer az kaldı Metallica'yı onlar getireceklermiş ancak 20 bin dolarlık bir anlaşmazlık için grup malum organizatöre gitmiş. Bizim büyük festival de ertelenmiş. Şimdi artık işi sağlama almak istiyorlarmış.

Radiohead çok fazla turne yapan, aylarca kasaba kasaba dolaşmayı seven bir grup değil. Ancak şu anda turnedeler. Bu da dedikodunun gerçek olma ihitimalini yükseltiyor. Mart boyunca Güney Amerika'da olacaklar. Ötesinde de bir şey görünmüyor. Sadece Reading Festival'da olacakları biliniyor.

Peki bu dedikodu ne kadar gerçek olabilir, eğer gerçekse neler olabilir?
Bu yıl Ramazan 22 Ağustos - 21 Eylül tarihleri arasında ve bu festivalimiz illa ki tarihlerini değiştirecek. Bari bu işi Radiohead'e uyduralım demeleri olası.

Yani bu festivalimiz eğer dedikodu doğru ise Radiohead'in boş olduğu bir tarihte Temmuz ayında yapılmalı.

Peki Radiohead bu festivalin teklifinin kabul etmiş olabilir mi?
Hafif Müzik diyor ki Radiohead gelse gelse ancak, Pozitif ve IKSV'nin düzenlediği S.O.S. İstanbul'a gelir. Çünkü bu etkinlik zaten bir türlü Türkiye'ye gelmeyen ve sponsorlu işlere pek yanaşmayan ya da çok seçici olan büyük grupları getirmek için tasarlandı biraz da... Ve bunu geçen yıl başardı.
Radiohead'in sponsorlu organizasyonları sevmediği biliniyor. Hem Ramazan bitmiş olur, hem Radiohead'in yine boş bir dönemi yakalanmış olur.


Hafif Müzik haftaya bir dedikodu analiziyle başladı. Gelişmeleri size aktarmaya devam edecek. Unutmayın, hayat magazinle daha eğlenceli...

2 yorum:

  1. bu arada yandaki ankette gördüm, e ates olmayan yerden de bu kadar duman cikmaz, Foo Fighters & Rock'n Coke söylentilerine de bi parmak basilsa aslinda.. ( :

    YanıtlaSil
  2. S.O.S. cok dogru tespit olmus,geriye sadece beklemek kalıyor

    YanıtlaSil