3 Mart 2009 Salı

Metrobüs'ü bir gün erken açan gazeteci kim?



Efendim biz medya çalışanları arasında bir haberi önceden vermek çok mühim bir şey olarak görülür. Filmi ilk önce sen görüp yazacaksın, şarkıyı önce sen dinleyeceksin, ünlü sanatçı bilmemkim klip çekse önce sen izleyeceksin.
Haber atlatmak tamam da haber haberse tamam. Bizde en berbat reklamda oymaan figüran çocukla ilk röportajı yapmak için halkla ilişkilercilere eziyet edilir, menajerler taciz edilir. Sonra hafta sonunda saçma biriyle yapılan tırışka röportajı manşetten "sadece bizde" diye görürsünüz. Bütün bunlar artık ezberlenmiş ve anlamsız, nedensiz bir yarışa döndürülmüş "ilk biz yazdık" inadı içindir. Yalandan da olsa ilk bizde olsun refleksi.

Hürriyet'in en önemli kalemlerinden Kelebek'in Ertuğrul Özkök'ü Cengiz Semercioğlu da anlaşılan ilk olmak hevesiyle Büyükşehir Belediyesi'nin bugün açtığı metrobüs Zincirlikuyu - Söğütlüçeşme hattını dün açmış. Bir güzel de yorumlamış, bugün şöyle olacak böyle olacak diye. Tabii bir şey olduğu yok. Olsa olsa bugün olur.

Önce bizde çıksın diye önden koşanı gördüm ama Metrobüs'ü belediyeden önce açanı ilk kez görüyorum. Yarın da "tüp geçit açıldı, denedim vallahi çok pratik, bravo" falan yazarsa artık şaşırmayız...

Herkesin gözü önündeki metrobüsü bir gün önce açan, acaba bilmediğimiz, görmediğimiz yerler ve konular hakkında neler yazıp çizdi bugüne kadar Allah bilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder