14 Mart 2009 Cumartesi

Günün dedikodusu: Foo Fighters bu yaz İstanbul’da!


6. Çanakkale Deniz Zaferi Kupası Yat Yarışları bu soğuk ve rüzgarlı Mart gününde Moda sahillerinde tüm hızıyla devam ederken Hafif Müzik’e muhtelif kaynaklardan haber ve dedikodular gelmeye devam ediyor.
Elimizde kahvemiz bu heyecanlı yatçılık olayını sahilden izlerken gelen bir telefon gülümsememize neden oldu.
İlgili olanlar bilecek, bu mevsim tam da “bu yaz Türkiye’ye kimler gelecek” konulu dedikoduların yoğunlaştığı günler. Bu hafta sonunun dedikodusu, en büyük festivallerimizden Rock’n Coke ile ilgili.
Biliyorsunuz Rock’n Coke geçen yıl yapılmadı. Nedeni ise festivale, festivalin şanına yaraşır heybetli bir ismin getirilememesiydi. Durum böyle olunca Coca Cola yöneticileri ve Pozitif’in bu yıl ne kadar çok çalıştıklarını tahmin bile edemiyoruz. Ve tabii pek çok büyük grupla ilgili ihtimaller de konuşuluyor müzik çevrelerinde.
Doğrulanmayan ama güvenilir bir kaynaktan gelen habere göre bu yılın ağır isimlerinden biri Foo Fighters olacakmış. Teklif götürülmüş ve grup olumlu bakmış. Bazı pürüzler üzerinde de anlaşılırsa grup Rock’n Coke 2009’a gelecekmiş.

Foo Fighters’ı yurtdışı festivallerde iki kez izlemiş biri olarak şunu söylemem lazım. İnanılmaz eğlenceliler, mükemmel çalıyorlar, ileride hatırlayıp çocuklarınıza anlatacağınız bir perfromans sergiliyorlar.

Peki geçen yılki turnelerinde grup neler çaldı?

Foo Fighters 2008 Setlist aşağı yukarı şöyle:

The Pretender
Times Like These
No Way Back
Learn To Fly
Cheer Up Boys, Your Makeup Is Running
Young Man Blues (The Who cover'ı)
Long Road to Ruin
Breakout
Stacked Actors

–akustik–
Skin and Bones
Marigold
My Hero
–akustik sonu-

Cold Day in The Sun (Taylor Hawkins vokalde)
Everlong
Monkey Wrench
All My Life
Best of You

Doğru seçimdir. Dileriz gerçekleşir.

Hafif Müzik festivallerimizle ilgili en yeni ve taze haberleri vermeye devam edecek...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder