14 Mart 2009 Cumartesi

Jack White’ın yeni grubuyla tanışın: THE DEAD WEATHER

YOKSA YENİ BİR SÜPER GRUP MU DOĞUYOR? Görünüşe göre öyle. Solo çalışmalarıyla son yıllarda The White Stripes ile olduğundan daha fazla gündeme gelen Jack White yeni projesiyle ilk konserini verdi.

Formül basit: Dean Fertita (Queen of the Stone Age) + Jack Lawrence (Raconteurs) + Alison Mosshart (The Kills) ve Jack White = THE DEAD WEATHER.

Grubun ilk LP’si Haziran’da yayınlanacak. Adı Horehound olacak. Solistliği Alison Mosshart da White kadar üstleniyormuş. Prodüktör Jack White.

Gruptan bahsetmişken Third Man’den bahsetmeden de olmayacak. Third Man, Jack White’ın memleketi Nashville’de kurduğu bir plak şirketi/plak dükkanı/prova stüdyosunun adı. White bu aralar plaklara sarmış durumda ve The Dead Weather’ın ilk albümü de LP formatında plak olarak yayınlanacakmış.

Grubun temelleri Kills ve Raconteurs’ün birlikte çıktığı son turnede atılmış. Hikayenin detaylarını Rolling Stone yazmış. Bakalım Meg White bu işe ne diyecek?

3 yorum:

  1. insan biraz uçkuruna hakim olur canım.ne demek her aynı ortamda bulunduğu müzisyenle yeni grup,yeni proje,yeni albüm :) jack white'ı takip etmek cidden zorlaşıyor.ayrıca hazirana da çok var.heyecanlandım mı?fazlasıyla.

    YanıtlaSil
  2. boylesine super bi superband' in temellerini atip album kaydedicek asamaya gelene kadar hatta albumu kaydedip ilk single'i web 2.0 ortamlarina yavasca birakana kadar gizli sakli tutabilmelerini takdir ettim en cok.

    superband demisken, britanya'dan da the charlatans - klaxons - carl barat'li bi The Chavs geyigi vardi ama coktan yalan oldu sanki.

    YanıtlaSil
  3. are friends electric?-harika ,yeni sitelerinden dinleyebiliosunuz,deadweather.com

    YanıtlaSil