27 Mart 2009 Cuma

Iggy Pop cazcı oldu!



Iggy Pop'un yeni albümü Preliminaire, punk'ın kült karakterinin artık yumuşadığını gösteriyor. Fransa'da takılan ve hayatında geç bir aydınlanma dönemi geçirdiği konuşulan Iggy Pop köklere dönüş yapmış, caz ve blues hadisesine derinden dalmış. Pop "Artık aptal gitarlarla çalınan, böğüre böğüre söylenen gerizekalı müzikler dinlemeye dayanamıyorum" demiş NME'ye. "Artık Louise Armstrong dönemi New Orleans cazı dinliyorum..."
Bizim tek anladığımız Pop'un hayatında gerçekten birşeyleri değiştirmek istiyor ve işe damardan yaklaşıyor.
Albüm Fransız yazar Michelle Houellebecq'in yazılarından esinlenmiş. Caz ve Paris biliyorsunuz tarihte önemli bir ikilidir ve Pop bu eski dostlara biraz da punk tuşesi ekliyor. En azından tarzı ve söyledikleriyle.
Bakın resimde Pop, Paris'te Houllebecq ile birlikte muhabbette.

Dikkat dikkat!
Değerli basın mensuplarının dikkatine. Şimdi yarın gazetelerde, dergilerde, sağda solda yine bu haber çıkacak. Yine çalıp çırpacaksınız biliyoruz. Size hizmet zevktir de arada bir de kaynak gösterseniz şu garipleri seyrek de olsa bir sevindirseniz. Ne iyi olurdu...
Hangi haberlerden mi söz ediyoruz? O arkadaşlar anladı. Anlamayan da yazının sonundaki etiketlere bakabilir.
Bir de açıklama yapalım. Bloğumuzda gördüğü Bill Shannon haberinden kaynağını da belirterek köşesinde bahseden Hürriyet'ten Mevlüt Tezel'e teşekkür ediyoruz.
Müdüriyet

1 yorum:

  1. bugünde ima ettiğiniz gazetede yazın türkiyeye gelecek isimler hakkında(LP,katy perry,santana)bir yazı vardı ve direk hafif müzikten araklandığı anlaşılıyordu..

    maalesef türk medyasında çalışanlar blog ve blog yazarlarının onların yerine çalışıp kafa patlattıklarını zannediyorlar..kopyala yapıştır özelliğinin nimetlerinden sonuna kadar yararlanıyorlar..takip ettiğim birçok blog yazarı bundan şikayetçi ama 'kopyala yapıştırcılar' kimsenin hakkını verecek gibi gözükmüyor..

    YanıtlaSil