4 Mayıs 2009 Pazartesi

Müzik mağazası mı komedi dükkanı mı?



Türkiye’deki en büyük müzik mağazası zinciri olmakla övünüyorlar. Ama maalesef büyük olmakla, iyi olmak arasında derin bir fark olduğunu bilmiyorlar. D&R’a CD almaya gittiğinizde, eğer zevkiniz ‘Türkçe Pop’, ‘Yabancı Pop’ ya da ‘Diğer’ başlıkları altında kendine yer bulamıyorsa, işiniz çok zor. Tüm dünyanın ayıla bayıla dinlediği, ‘en iyi çıkış’ ödülleri alan grupların albümlerini bulmanız piyangoda ikramiye tutturmakla eş değer (Ki bu albümler çoğu zaman ‘butik’ CD’cilerde bulunabiliyor). Ama daha vahim olan, burada çalışan elemanların çoğunun personel kontenjanını doldurmak için alınmış olması. Derin iz bırakan bir anı, üç-dört sene önce, “R.E.M.’in son albümü geldi mi?” sorusuna, “Ne em?” yanıtının alınmasıydı. Geçen gün sorulan Bat For Lashes’ın, bilgisayara “Death of…” diye girilmesine şaşırmadık. Doğrusunu söyleyince depoda (Cağaloğlu) olduğu görüldü. Elemanın cevabı şuydu: “Bizde yok!” Mesela bir “Getirtelim mi?” “Dağıtımdadır, iki gün sonra gelin,” “Numaranızı bırakın, gelince arayalım,” gibi işini sevdiğini, müşteriyi memnun etmek istediğini belirten bir cümleyi zinhar bu mağaza zincirlerinde duyamayacağımızı bile bile eve yollandık. Hayalimiz, müzikle ilgilenen, yaptığı işin hakkını veren, hatta bize yol gösterecek elemanları seçme becerisine sahip insan kaynakları müdürlerinin varlığı.

Melis Danişmend

4 yorum:

  1. "D&R Marka Misyonu
    D&R, evrensel ürün yelpazesi ve hizmet anlayışı ile her müşterisine, kültür ve eğlence ürünlerine ulaşmanın ve bunun keyfini çıkarmanın eşsiz deneyimini her zaman ve her yerde yaşatır."

    Böyle yazmışlar web sitesinde ama alakası yok gerçek hayatla. Ben de genel olarak senin yaşadıklarını yaşıyorum. Tek bir istisna olarak Kanyon'da bir görevli genç eleman acayip yardım etmiş ve işi bildiğini kanıtlamıştı bana. Kendisini tebrik ettiydim içimden...

    YanıtlaSil
  2. Bende geçen gün kitap almaya gitmiştim (Meydan)D&R mağazasına hiç dolaşmadan görevliye kitabın ismini söyledim hemen ordaki bilgisayardan bakıp bana getirdi tabi gayet düzenliydi filmler kitaplar katagorilenmişti.
    Bence o bayiyi müşteri hizmetlerine şikayet et.

    YanıtlaSil
  3. Yayını reklam niyetli yapmıyorum...
    http://weword.blogspot.com/2009/05/rem.html
    N@D@S

    YanıtlaSil
  4. Bilinmedik şeyler değil bunlar. Çoğu zaman biz de bunları bile bile gidip alışveriş yapıyoruz. İşini bilen ve severek çalışan personel sayısı çok az. Ki onları da elde tutmak yerine, daha ucuza çalıştıracak personel almak uğruna, onları canlarından bezdirirmeye çalışan, kabarık maaş alan, ama esasında çalıştığı kuruma beş kuruşluk faydası olmayan kişileri bünyesinde barındırmakta D&R'ın üzerine yok. Esasında mağazalarda karşılaştığımız genç insanlara da kabahat yüklememek lazım. Evet bilmiyor olabilirler. Ama herşeyi biliyoruz, küçük dünyaları biz yarattık havasında ortalıkta dolaşan o merkez çalışanları yok mu?
    Sayısız mağaza açıyorlar, sonra oraya dolduruyorlar 3 kuruş maaşa çalışacak kişileri. Daha ne bekliyoruz ki?

    YanıtlaSil