22 Mayıs 2009 Cuma

One Love öncesi son dedikodular: Hangi sanatçı, gelmeden verdiği röportajda neler söyledi?

One Love için şehre teşrif edecek isimlerin çoğuyla dergi için röportaj yaptık. Konuşulanlar bir kenara tüm bu isimlerle ilgili birkaç enteresan şey öğrendik, hatta bir de sinir bozucu hadise yaşadık. Bunları da Hafif Müzik’e tıklayanlarla dergi çıkmadan madde madde paylaşmak boynumuzun borcudur.


Kenarda M83 yani Anthony Gonzales'i görüyorsunuz. Kendisini severiz ama neyse ki en önde giden hayranı değildik, yoksa hayal kırıklığının dibine vurmamız işten bile değildi. Anthony kişisi kendisine ilk telefon ettiğimizde “Bugün yapamam işim var yarın ara” dedi. “İyi” dedik. Ertesi gün fena tersledi, çat dedi telefonu suratımıza kapadı. Birkaç kez vuku bulan bu telefonda paparayı yeme durumundan sonra “Yeter be yapmıyoruz” dedik. Siz nasıl bilirdiniz Gonzales’i? Kapris de bir yere kadar çekilir çok afedersiniz.


Tricky One Love kadrosundaki isimleri hayatnda ilk kez duymuş!

Tricky “Ben gece konsere monsere gitmem, elimi eteğimi çektim” tadındaki beyanları sayesinde artık mülayim bir imaja sahip şu an gözümüzde. Lady Gaga’yı hiç duymadığını iddia etmesi de üzerimizde şok etkisi yarattı. Yeni müzikleri hiç takip etmiyor, sadece MGMT’yi duymuş. MGMT de pek yeni sayılmaz gerçi. MGMT’yi de kızı söylemiş. Klaxons’ı, M83’yi ve Röyksopp’ ise hiç duymadığını söyledi! Bu arada Tricky’nin önümüzdeki Ocak yeni albümü çıkıyor.

Canımız ciğerimiz Klaxons İstanbul’da takılmayı çok istiyor sanırız. Geçen gelişlerinde ‘Stalker’a (bknz. aynı adlı Tarkovski karakteri) benzettikleri rehberleri tarafından hamama bile götürülmüş James ve Simon Taylor. 20 Haziran’daki İstanbul konserinden sonra ilk performans 26’sında Manchester’da olduğuna göre belki karşılarız kendileriyle İstanbul gecelerinde.

Filthy Dukes’tan Oliver Dickson’a İstanbul’la ilgili ne duyduğunu sorduk. “I am most looking forward to the food, the markets and some of the bars I have read about over looking the river” dedi. Adam Boğaz’a ‘river’ dedi! Yorum yapmamayı tercih ediyoruz. Bu arada Bloc Party’nin on gün kadar önce çıkan ‘Intimacy Remix’inde ‘One Month Off’ remixi Filthy Dukes’a ait.


***


ŞU ARA KİM NE DİNLİYOR?

Sam Hardaker (Zero 7): Animal Collective’in son albümüne bayılmış. Joker’in de remikslerine hayran. Joker Zero 7’a da bir remiks yapıyor bu arada.

Simon Taylor Davis (Klaxons): Telepathé, Lumerians, Brian Eno (Begegnungen albümü). Dalston’dan kankaları The Big Pink, Muscleheads ve Male Bonding’i de tavsiye ediyor.

Tricky: Hala Public Enemy gibi eski topraklardan medet umuyor. Yeni çıkanlarla arası yok.

Stephen Fasano (Aeroplane): Empire of the Sun’ın, Phoenix’in, Depeche Mode’un, Au Revoir Simone’un yeni albümlerini... Ayrıca Pink Floyd, Abba, Flash & The Pan, The Beach Boys…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder