13 Mayıs 2009 Çarşamba

Korsan indirenin internetini kesecekler!



Bizim emniyet güçleri ellerinde top tüfekle korsanların peşinden koşa dursun, elalem işi kökünden çözme noktasında. Yok 1 milyon tane CD ele geçmiş. Yok korsan atölye basılmış. Müyap hala web sitesinde bu yıl kaç korsan CD ele geçirildiğini yazıyor.
Binlerce kere söyledik. Bu iş böyle olmaz dedik ama anlatamadık. Müyap hiçbir işi doğru dürüst yapamadığı, telifleri dağıtamadığı ve telif haklarını (göstermelik hareketler dışında) koruyamadığı gibi bu işte de sadece lafta... Bu kurum sadece kendisi için var. Sanatçılar ya da yapımcılar için değil.
İngiltere'de British Phonographic Industry, UK Film Council ve Federation Against Copyright Theft, korsana karşı acayip bir iş yapmaya hazırlanıyor. Servis sağlayıcılar sürekli ve düzenli olarak yasadışı materyel indiren kullanıcıları (aboneleri) tespit edecek ve bunları kara listeye alacak. Bu bilgisayarlar ve abonelerin bağlantısı kalıcı olarak kesilecek ve haklarında yasal işlem yapılacak. Bir nevi "keserim ha" yaptırımı kullanılmaya çalışılacak. Internet Service Providers Association da bu uygulamanın yasal ve yazılı kontratlara dahil olur ise uygulanabileceğini açıklamış.
Sokak sokak korsan kovalayan ve 'Cem Yılmaz gelmedi şerefsiz ne güzel şov yapacağıdık' diye triplere girenlere duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder