11 Mayıs 2009 Pazartesi

Yeni albümler: The Vaselines - Enter the Vaselines


Kurt Cobain, Eugene Kelly ve Frances Mc Kee tarafından kurulan daha sonra bünyesine James Seenan ve Charlie Kelly'i katan İskoçyalı grup The Vaselines için "most favorite songwriters in the whole world" demişti. 1986 yılında kurulup Nirvana çıkardıkları 2 EPde yer alan 3 şarkıyı birden cover'lamasaydı (Son of a Gun, Molly's Lips ve Jesus Doesn't Want Me for a Sunbeam) muhtemelen isimleri İskoçya sınırları arasında anılacak grup Son Of A Gun ve Dying For It adlı EP'lerini yayınladıktan sonra, 1989 yılında tek albümleri olan Dum-Dum'ı 53rd & 3rd etiketiyle çıkardı.

Sahnelerde çok fazla boy göstermeyen grubun yaptığı işler The Way of the Vaselines: A Complete History adı altında Sub Pop tarafından 1992 yılında bir araya getirildi.
Son iki yıldır çeşitli festival ve yardım konserlerinde görünmeye başlayan grubun en büyük destekçisi Belle & Sebastian.

Dün de Sub Pop yine yapacağını yaptı ve 92'de çıkan The Way of the Vaselines: A Complete History'nin 2 CD'nin deluxe edisyonunu işte bu kapakla piyasaya sürdü.
Deniz Aytekin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder