6 Mayıs 2009 Çarşamba

Son dakika... Rock'n Coke sanatçı kadrosu finalize oldu. Hangi sahnede kimler var? İşte son bülten...


Az önce e mail kutumuza düşen bülteni olduğu gibi paylaşmadan önce şu notu düşelim. Dün gece İstanbul Caz Festivali basın toplantısında karşılaştığımız Mehmet Uluğ Kurtköy'deki alanda çalışmaların hızla sürdüğünü ve Hezarfen'e göre altyapı olarak daha fazla imkan sunan İstanbul Park'ta bu yıl çok daha iyi imkanlar sunacaklarını söyledi.
Bülteni okuduktan sonra yerli grupların ağırlıkta olduğu alternatif sahneyi başarılı bulduğumuzu söyleyelim. Burası hayli şenlikli olacak gibi duruyor. Sizi basın bülteni ve Julliette Lewis and the New Romantics'in Juliette and the New Farmers tadındaki resmiyle başbaşa bırakalım.

***

Rock’n Coke Bu Yazı Sallayıp Yuvarlayacak!

18 – 19 Temmuz’da İstanbul Park’ta düzenlenecek Türkiye’nin en büyük açık hava etkinliği Rock’n Coke Festivali’nde sahne alacak isimlerin tamamı belli oldu. Linkin Park, Nine Inch Nails, The Prodigy ve Kaiser Chiefs gibi isimlerin yanı sıra Duman, Hayko Cepkin, Santigold, Juliette Lewis, Jane’s Addiction, Howling Bells, D2, Cold War Kids, Aylin Aslım, Emre Aydın ve The Twelves cephelerinden güzel haberler var!

Duman’dan Yepyeni Şarkılar! Hayko Cepkin’den Son Performans!
Coca-Cola tarafından Pozitif organizasyonu ile 18 – 19 Temmuz 2009 tarihleri arasında altıncı kez İstanbul Park’ta düzenlenecek olan Rock’n Coke yine birbirinden ünlü yerli isimleri ağırlayacak. Aynı anda iki albüm birden yayınlayarak hayranlarını hem şaşırtan hem de çok mutlu eden Duman, Rock’n Coke sahnesinde canlı bir rock performansının nasıl olması gerektiğini herkese gösterecek. Hayko Cepkin ise önümüzdeki yıl yayınlayacağı yeni albümü öncesinde vereceği son konseri için Rock’n Coke’u seçti. Yaklaşık bir yıl boyunca canlı performans gerçekleştirmeyecek olan sanatçının hayranları için Rock’n Coke ayrı bir anlam taşıyor.

Türk Rock Dünyasının Kalbi Rock’n Coke’ta Atıyor!
Rock’n Coke yabancı sanatçılarıyla olduğu kadar yerli programıyla da çok konuşulacak. Duman ve Hayko Cepkin dışında, yeni albümü ile tarzını biraz daha sertleştiren Aylin Aslım ve yıldızı her geçen gün daha da parlayan Emre Aydın Ana Sahne programındaki yerlerini aldılar.

Rock’n Coke Alternatif Sahnesinin Alternatifi Yok!
Rock’n Coke Alternatif sahnesi ile adeta alternatifsiz geliyor. Canlı müzik performanslarının ağırlıklı olduğu programda ülkemizden ve dünyadan birbirinden yetenekli rock, elektronik ve dans dünyasının başarılı toplulukları peşpeşe sahne alacaklar. Programda, Gece, Wufi, The Twelves (DJ Set), FOMA, Agentorange, Sattas, Proudpilot, Fuat, Post Dial, FairuzDerinBulut, Bora Uzer, DearHead, Mabbas vs Style-ist ve son olarak alternatif müzik dünyasının en yeni ve en büyük yıldızlarından Santigold yer alıyor.

Rock’n Coke Kamp Alanı Biletleri Kapış Kapış!
13 Nisan’da satışa çıkan Rock’n Coke biletleri büyük ilgi görüyor. Özellikle kamp alanı biletleri şimdiden büyük bir hızla tükeniyor. Sadece İstanbul’dan değil Türkiye ve Avrupa’dan da çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapan Rock’n Coke biletleri Biletix üzerinden satışta.

40 Bin Kişilik Dev Müzik Kasabası
Rock’n Coke, her yıl ortalama 40 bin kişiye alternatif bir yaşam sunduğu müzik kasabasıyla katılımcılara gerçek bir festival ruhu sunuyor. Konserler, DJ performansları, kamp alanları, çeşitli aktiviteleri, alışveriş merkezleri, yiyecek içecek standları, hastane ve postanesiyle katılımcıların iyi vakit geçirebilmeleri için her türlü detayın düşünüldüğü müzik kasabasında hayat 24 saat devam ediyor.

Rakamlarla dünden bugüne Rock’n Coke…
İstanbul’un ismini Avrupa konser haritasına yazdıran Rock’n Coke’un sahnesi şimdiye kadar çeşitli ülkelerden 93 yabancı, 68 yerli grup olmak üzere toplam 500’den fazla müzisyeni ağırladı. 5 yılda yaklaşık 200 binden fazla izleyiciye ev sahipliği yapan festivalde bugüne kadar aralarında Pet Shop Boys, Iggy Pop, The Cure, Placebo, Muse, Simple Minds, Suede, Cardigans, 50 Cent, The Rasmus, Korn, Offspring, Skin, The Smashing Pumpkins, Chris Cornell, Franz Ferdinand ve Manic Street Preachers gibi isimler sahne aldı. Festival çoğunu ilk kez Türk müzikseverle buluşturduğu yabancı isimlerin yanı sıra, Türk rock müziğinin en büyük ve önemli yıldızlarına da sahnesinde yer veriyor.

Festival hakkında : www.rockncoke.com
Biletler için : www.biletix.com
Organizasyon : www.pozitif.info

7 yorum:

  1. kadro zayıf geldi bana, zaman geçtikçe daha prestijli olacağına sanki daha bir zayıflığor gibi bu fest. ama n.i.n. için birşey diyemiğeceğim, o güzel bir süpriz olmuş.

    YanıtlaSil
  2. emre aydın'ı ve duman'ı getiriyorsunuz,sonra da 130 lira istiyorsunuz.bi de utanmadan "gençlik" için festival diyorsunuz.
    müzik adına diyorsunuz.
    emre aydın ve duman?
    linkin park nediriayrıca.hepimiz 15 yaşında ergen miyiz?ki 15 likler bile süper şahane müzikler dinliyor artık.
    öfff yanii.

    YanıtlaSil
  3. Yine de hiç birşekilde 2005'i yakalayamayacaklar.

    Her zaman totem'imiz olan tek sayılı yıllardaki müthiş gruplar bu yıl yabancı bazında biraz hayal kırıklığı geldi bana.

    Tamam N.I.N ve Linkin iyidir ama, prodigy olmamış gibime geliyor.

    Birde 2005'e baksak;

    Korn, Skin, Apocalyptica, Offspring, The Cure

    Şebnem Ferah,Duman,Direc T, Replikas

    kıyaslanamaz bile :)

    YanıtlaSil
  4. Yurtdışında isim yapan gruplarımıza yine sırtını dönmüş festivaldir.. Nerde Portecho, Zi Punt, Replikas, Revolters, Kim Ki O ?

    YanıtlaSil
  5. alternatif sahneden utandim, 40000 kisilik festival mi dedi birileri?

    YanıtlaSil
  6. Emre Aydın'mış, Duman'mış bıktık ya... Adam gibi Rock grupları istiyoruz. "Santigold", "Juliette Lewis" miş bu ne ya!

    Sanki müsamereye torpille çıkan yeteneksiz öğretmen çocukları gibi... dizmişler hepsini.

    Müzik Festivali bize bol geliyor galiba...

    YanıtlaSil
  7. Ya madem rock adını kullanıyor bu festival dio,ac/dc,aerosmith,bowie,godsmack,helmet,noir desir,pearl jam,fratellis,the strokes,wolfmother,zz top ve daha sayamadığım bir çok gerçek sanatçıyı getirebilirdi değilmi ? Sanmıyorumki bunlardan herhangi biri Lp'nin aldığı paradan daha fazla şeyler talep etsin.Yok mu bi babayiğit organizatör ya ?

    YanıtlaSil