9 Nisan 2009 Perşembe

İnternette Duman'a tepki mesajları dolaşıyor


"Duman Grubu İhlas Suresi Ayetleri ile Alay Ediyor" başlıklı mesaj şöyle. Bakalım Duman bu tepkilere nasıl yanıt verecek?

İşte o mesaj:

Duman Grubu, SONY BMG etiketiyle çıkarmış oldukları son albümlerinde konsept olarak “ateizm” konusunu ele alıyor.

Bu albümdeki bazı şarkılarda “ahiretin olmadığı” şeklinde telkinleri bulunan grubun, “Rezil” isimli şarkıları ise Kur’an-ı Kerim’in bir sûresi olan “İhlas Sûresi” nin bir ayetini dejenere ediyor… Yani ayet ironi ve kinaye karışımı bir konseptin içinde bayağılaştırılıyor… “Lem yelid velem yuled” olarak bildiğimiz sürenin ayetleri Duman tarafından “Lem Yelid Ve Löp Yutar” şeklinde değiştirilmiş… Şarkıda din üzerinden geçinenleri eleştirmek isteyen Duman, bu sefer işi daha fazla ileriye götürerek kantarın topuzunu kaçırmış görünüyor…

Allah’ın bir ayetini böylesi bir kinaye ile değiştirme cüretinde bulunan insanların yaşadığı ülke, Müslüman bir ülke..Danimarka’ da yaşanan karikatür krizinin ardından ayağa kalkan dünya Müslümanlarının tepkisi acaba Türkiye’de yaşayan Müslümanları da harekete geçirir mi?Bilemiyoruz.

Bildiğimiz tek şey varki, Allah’ın ayetleri ile oynama, değiştirme veya alay etmek gibi fiiller bir ülkede ya da bölgede işlenmeye başlıyorsa Allah’ın gazabının yavaş yavaş gelmek üzere olduğudur…


5 yorum:

  1. Bir çok haber hakkındaki kişisel yorumunuzu ve eleştirilerinizi, yeri geldiğinde gayet de sert bir üslupla yazıyorsunuz. Acaba bu haberle ilgili özel bir yorumunuz yok mu gerçekten? Yoksa haberde bahsi geçen tepki sahiplerinin gazabından mı çekindiniz siz de?

    Ben şahsen sizden, bu tepkilerin yersizliği ve sanatın özgür olmasına dair bir yorum beklerdim...

    YanıtlaSil
  2. Haberi vermek amaçlı bir post idi. Düşüncelerimi yazacak vaktim olmadı henüz. Onları da belirteceğim. Yorumunuza teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Duyarlılığınız için ben teşekkür ederim, iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
  4. Şaka gibi bir ülkede yaşadığımızın en yeni kanıtı. Harika. Cidden harika!

    YanıtlaSil
  5. millet harbiden sasırmıs..

    YanıtlaSil