1 Nisan 2009 Çarşamba

Twilight geri dönecek, peki nasıl?

Fanları alınmasın ama Indiana Jones babanın geçen yılki geri dönüşü bile vampir istilası kadar etki yaratmadı beyazperdede. Bir vampir/aşk hikayesi olan Twilight, 2008’in en çok konuşulan yapımlarından biri oldu, vampir modasını başlattı, şüphesiz. Bu patlamada yeni poster oğlanımız Robert Pattinson’ın etkisi büyük pek tabii (genç kızlar kadar annelerinin de “ısır beni Edward” diye yırtındığına şahit olundu hatta). Stephenie Meyer’in best-seller serisinden sinemaya uyarlanan Twilight’ın Harry Potter serisi gibi fenomene dönüşeceğine kesin gözüyle bakılıyor artık. Ve elbette şimdi tüm gözler serinin devam filmine çevrilmiş durumda. New Moon ismini taşıyan ikinci filmde başrol oyuncuları Pattinson ve Kristen Stewart’ı göreceğiz yine. Prodüksiyonda birtakım değişiklikler/yenilikler de mevcut bu arada. İlk filmin yönetmenliğini üstlenen Catherine Hardwicke’in yerine bir süredir Drew Barrymore’un göz diktiği söyleniyordu, fakat yapımcılardan gelen son açıklamalara göre bu iş çok daha tecrübeli birine teslim edilmiş durumda (neyse ki). Buna göre New Moon’un başına getirilen isim American Pie’dan hatırlayacağınız Chris Weitz. Oyuncu kadrosuna ise Dakota Fanning’in (I Am Sam, War of the Worlds) başı çektiği genç yetenekler eklenmiş. Filmin çekimleri Kanada’da başladı bile. Gösterim tarihi ise şimdilik Kasım 2009 olarak görünüyor.

2 yorum:

  1. merhaba,
    twilightı severek okudum ve izledim.film ve kitaptaki edward karakteri ,onu oynayan Robert Pattinson’la bence iyi uyuşmuş.new moonu henüz okumadım ..ama filmi dört gözle bekliyorum...sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. new moon'da yönetmenin değişmesi esaslı bir karar olmuş bence...zira film;Catherine Hardwicke'nin elinde güzel bir kitabın kötü bir film uyarlaması şeklindeydi...umarım 2.film 1.si kadar basitleştirilmez..

    YanıtlaSil