7 Nisan 2009 Salı

Soundgarden birleşiyor mu?



Seattle
'da Crocodile Rock Cafe'de grubun Cornell'siz versiyonunu, solist Tad Doyle'a gönderme yaparak 'Tad-garden' olarak Tom Morello takdim ediyor. Peki ama gerçekte neler oluyor? Soundgarden birleşiyor mu? Bu soruyu Duman ile yaptığım röportajda bir ara Batuhan sormuştu: "Onu bırak da şimdi Soundgarden birleşecek mi sen onu söyle" diye. Bakınız son durum şöyle:

Geçtiğimiz günlerde solist Chris Cornell haricindeki ekip tam takım Seattle'da buluşmuştu. Bunu kimileri yeniden birleşiyor diye yorumladı. Ama tabii ciddiye alınabilir açıklamalar olmadan biz buna sadece 'wishful thinking' diyoruz. Ve elbette şunu hepimiz biliyoruz ki Cornell olmadan birleşme olmaz, olsa da ona birleşme denmez.
Şu sıra müzik basınının en azından bir bölümü konuyla yakından ilgili. Rolling Stone, Cornell'e konuyu açmış, aldıkları yanıt hayli heyecan verici. Cornell, "Belli olmaz" demiş.
'Belli olmaz'ı biraz açarsak, şu demek: "Timbaland ile yaptığım albüm fiyasko oldu. Kimse beni popçu, hele latin hip hop tonunda dans parçaları söyleyen bir popçu olarak hayal etmiyor. Acaba birleşme iyi bir fikir mi?"
Grup bir araya gelirse Cornell bu imajdan kurtulmuş olacak, yılın olayına imza atmış olacak, iananılmaz büyük bir turneye çıkarak hayli yüklü bir para kazanacak. Ama insanın geri adım atması her zaman kolay değil. Zira Cornell hala "beni anlamadılar, olsun bu durum bile bir yenilik ve bana heyecan veriyor" diyor.
Cornell'in belki de özel hayatıyla iş hayatını da ayırması gerekiyor. Eşiyle Paris'teki restoranlarında mönüleri tatma ve harika şaraplar içme kafasıyla, dinleyicisinin ondan beklentilerini farklı. Her ne kadar ve elbette doğal ve haklı olarak Cornell artık özel yaşamını 80'lerdeki Sundgarden'ın solisti gibi yaşamasa da hayranları onu hala öyle konumlandırıyor.

Soundgarden üyeleri Kim Thayil, Ben Shepherd ve Matt Cameron, solist Tad Doyle ile Tom Morello'nun Justice turunda Seattle'da sahneye çıkmış ve Spoonman dahil Soundgarden şarkılarını söylemişti...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder