7 Şubat 2009 Cumartesi

Grammy-toto: Kim kazanır? Kim kazanmalı?


















Grammy’lerde 31 kategoride ödül var. Ben buraya sadece ilgilendiklerimi almaya çalıştım. Ona göre. Hepsine şurdan bakabilirsiniz.



En İyi Albüm
Bu dalda aslında Radiohead’in In Rainbows’u var. Ve aslında gerek hazırlanma, gerek internetten yayınlanma aşaması ve gerek klipleriyle tarihe geçecek bir albüm. Ama Coldplay gerçekten çok geniş bir kitleyi memnun edebilecek düzeyde bir albüm yaptı ve müziğini bir önceki albümlere göre daha ileri bir düzeye ulaştırmak için risk aldı, eleştirildi. Ve başardı…
Kim alır? Coldplay – Viva La Vida
Kim almalı? Coldplay – Viva la Vida



Alternatif Albüm
Gnarls Barkley’ye şans vermiyorum. The Odd Couple, albüm olarak St Elswhere kadar etkili, yenilikçi ve dönemi yansıtan bir albüm olmadı. Death Cab For Cutie beş sene önce gerçekten alternatifti ve bu dala aday olmayı hak ediyordu. Şimdi değil. Albümde de inanılmaz bir şey göremedik doğrusu. Gençlik dizilerine fon müziği olsun diye yapılmış bir albüm (kötü bir şey de değil ha yanlış anlamayın). My Morning Jacket geçen yıl Amerika’da çok konuşuldu, beğenildi ve şansı var bence. Ama bu ödül Radiohead’e gitmeli.
Kim alır? Radiohead – In Rainbows
Kim almalı? Radiohead – In Rainbows


En iyi rap albümü
Bu kategoride tüm yıl her yerde hakkında methiyeler yazılan Lil Wayne’e şans veriyorum. Sürpriz isim T.I.
Kim alır? Lil Wayne
Kim almalı Lil Wayn
e

En iyi yeni sanatçı
Bu yıl yeni ve ünlü bir şeyler arayanlar Jonas Brothers’ı buldu. Ben Duffy’yi heyecan verici buluyorum. Devrim yaratan biri değil ama uzun soluklu olacağını düşünebiliriz. Şöyle bir göz gezdirince otoriteler de Adele’ı seviyor. Grammy en çok gürültü çıkarana gider bu dalda. Bu durumda:
Kim alır? Jonas Btothers
Kim almalı? Duffy



Record of the Year
Bu ödül adı üzerinde kayıt ve kayıttaki işçiliğe veriliyor. Robert Plant ve Allison Krauss’un Please Read the Letter’ının şansı var. Bu albüm yıl içinde tüm otoritelerden tam not almıştı. Albüm dalında da aday ama güçlü rakipleri var. Burada bir şey alması muhtemel. M.I.A.’nın Paper Planes’i ve Coldplay’in Viva La Vida’sı da güçlü.
Kim alır? Robert Plant ve Allison Krauss – Read the Letter
Kim almalı? Robert Plant ve Allison Krauss – Read the Letter


En iyi rock albümü
Coldplay bu kategoride aday ve iddialı. Kid Rock, Rock’n Roll Jesus ile aday ama sanmıyorum ki ödül ona gitsin. Leona Lewis’in bu kategoride aday olması çok saçma. Albüm mü yok çüş artık. Burada hakkıyla yarışacak üç albüm var. Death Magnetic – Metallica, Only By the Night – Kings of Leon ve Consolers of the Lonely – The Raconteurs. Metallica çok iyi bir albümle eski günlere dönüş yaptı. Kings of Leon bugün old school rock grubu geleneğini devam ettiren ender isimlerden. The Raconteurs’ün albümü iyiydi ama şansı yok bence bu adaylarla. Maalesef olay şöyle gelişecek.
Kim alır? Coldplay – Viva la Vida
Kim almalı? Kings of Leon – Only by the Night



En iyi rock şarkısı
Bu dalda Springsteen (Girls in Their Summer Clothes), Radiohead (House of Cards), Death Cab For Cutie (I Will Possess Your Heart) (ıyyy isme bak), Coldplay (Violet Hill) ve Kings of Leon (Sex on Fire) aday. Şüphesiz şöyle olacak:
Kim alır? Bruce Springsteen - Girls inTheir Summer Clothes
Kim almalı Tabii ki Kings of Leon – Sex on Fire. Bu aynı zamanda yılın da en iyi şarkısı olmalı bence.


En iyi şarkı
Maalesef bu alandaki adaylıkları çok tırışkadan buldum. Buradan çıksa çıksa Coldplay’in Viva La Vida’sı çıkar.
Kim alır? Coldplay – Viva La Vida
Kim almalı? Coldplay - Viva La Vida


En iyi Dans Kaydı
Burada Rihanna, Hot Chip ve Madonna da var. Ama asıl Alive 2007 albümlerinden Daft Punk’ın Harder, Better, Faster, Stronger’ı var ki ezer geçer bence.
Kim alır? Daft Punk – Harder, Better, Faster, Stronger
Kim almalı? Daft Punk – Harder, Better, Faster, Stronger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder