20 Şubat 2009 Cuma

Alternatif Müslüm Gürses mi doğuyor?



Melih Kibar – Çiğdem Talu ikilisi malum, ne tür müzik dinlerseniz dinleyin hayatınızda illa bir şarkıları vardır. Hafif Müzik’e gelen haberlere göre bu ikilinin ölümünün ardından yayınlanacak belki de en ilginç albümlerden biri yolda.
Bir remiks albüm. Prodüktörler Tansu Kaner ve Ali Mobasseri'nin Sony Müzik ile anlaşarak hayata geçirdiği projede sekiz remiks yer alıyor. “Bunlardan bir tanesi çok ilginç.
Tamburada ve DandadaDan’dan tanıdığımız alternatif müzik aleminin tanınmış isimlerinden Korhan Futacı, gayet “kadehi şişeyi kırarım” modunda “Deli Divane”yi öyle bir söylemiş ki hayret ettim. 40 yıllık şarkı sanki baştan yazılmış gibi. Dikkat, yeni bir Müslüm Baba doğuyor. Müzikseverler bunu bir kenara yazsın.
Hatta gelen haberlere göre ekiptekiler bu şarkıyı Müslüm Gürses’e teklif etmeyi düşünmüşler. Ama sonra Futacı’nın performansını duyunca “bu şarkı bu haliyle duyulsun Müslüm Baba illa ki söyler” fikri hakim olmuş. Hak veriyorum.
Albümde diğer şarkılar daha ziyade dans kafasında düzenlenmiş. Ama vokalleri alıp alta ‘dıptıs’ döşeme şeklinde bir yavanlık yapılmamış. Yeni solistlerle çalışılmış ve bu işe yaramış. Dikkati şarkılara yönlendirmiş.
Ve merak ediyorsanız hemen yanıtlayayım; hayır bu projenin herhangi bir yerinde Erol Evgin yok.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder