21 Nisan 2009 Salı

Artık herkes Kiki'ye gidiyor...



Efendim Cihangir marji-sosyetesinin yeni bir mekanı var: Kiki. Dün (ex-Rolling Stone ve Proudpilot) Pınar Hanım Üzeltüzenci'nin de burada çalacağını öğrendik. Bunun üzerine mekanı da şöyle bir tanıyalım dedik. Bu konuları yemiş yutmuş bir arladaşımız olan Time Out Seda (Pekçelen) bakın mekanla ilgili hangi bilgileri veriyor. Bu arada bu akşam Pınar ve Özer Dj Bey ve DJ Beybi olaraktan çalıyorlarmış, haberiniz olsun...

***

Sıraselviler’de Alman Hastanesi’nin karşısında konumlanan ve geçtiğimiz Aralık’ta açılan Kiki, bir süredir Taksim civarındaki popüler mekânlardan. Popülerliğinin sebebi samimi, sevimli ortamı ve çarşamba, cuma, cumartesi günleri düzenlenen ve bir ev partisi havasındaki partileri. Burası aslında bir kafe-restoran, ama arka tarafında bir de bar mevcut. Parti günlerinde dans etmek için ideal bir ortam oluyor Kiki’de. Eskiden Çukurcuma’da ufak tefek bir çay evi olarak hizmet veriyorlardı, ancak şimdiki kadar popüler değillerdi. Artık işi büyüttüklerini ve kafe-restoran-bar kıvamına geldiklerini söyleyebiliriz. Ufak bir not düşelim, ortaklardan Burcu Denizer’in annesi Sibel Eren de Cihangir Smyrna’nın sahibi. Aileden geliyor mekân işletmeciliği yani.

Peki Kiki’de kimler DJ’lik yapıyor, ne tarz müzikler çalıyor? Genelde Kiki’nin sahiplerinin arkadaşlarını DJ setin başında görüyorsunuz. Bu isimler müzikle yakından ilgili ama asıl mesleği DJ’lik olmayan kişiler. İşin en güzel yanı piyasa olmayan, her yerde dinleyemeyeceğiniz müzikler çalıyorlar ve kulaklarınızın pasını siliyor, belki de yeni müzikler keşfetmenizi sağlayıp muazzam bir hizmet sunuyorlar.

Kiki’nin müzik direktörü Mert Topuz nam-ı diğer DJ Supersoul. Haftada bir gün mutlaka kendisi set başında. Kaan Sezgin (Sezyum, nam-ı diğer DJ Sarıyılan) geçen hafta Kiki’de çaldı. Parti öyle eğlenceli geçmiş ki Sezyum artık her ay Kiki’de DJ’lik yapacak. Ayrıca Babylon’dan ve İstanbul’un muhtelif mekânlarından fazlasıyla aşina olduğumuz DJ Style-ist (Metehan Çorumluoğlu), Çukurcuma’nın plak vahası Deform-E’den Ozan Maral ve Tayfun Aras, Nekropsi’nin davulcusu Cevdet Erek de DJ Cev Edit adıyla Kiki’de DJ’lik yapanlar arasında.
Kiki’de en çok çalan DJ'lerden biri de Nazım Hikmet Richard Dikbaş, yani Dj Chip Shop. Kendisinin Facebook’ta yaptığı event sayfalarının da hayli eğlenceli olduğu söyleniyor, giriniz bakınız. DJ Chip Shop bazen Deniz Pınar’la (Dr. Moog) birlikte çalıyor. Deniz Pınar İstanbul'un ilk plakçılarından olduğu için arşivinde hiçbir yerde duyamayacağınız Türkçe rock’n roll parçalar mevcut. Dolayısıyla kendisinin çaldığı gece ilginç olabilir.
Partilerde gecenin konseptine göre kimi zaman post punk, elektro, no wave, disko, house, tekno, 60’ları punk’ı, disko rock, psychedelic tınılar gecenize eşlik ediyor. Geçtiğimiz cuma da gecesi soul, funk, R’n’b gibi türler yankılanıyordu örneğin. Ayrıca her perşembe Ece Ulutan çalıyor. Perşembe günleri daha normal bir bar gecesi oluyor.

Yarın da (22 Nisan) DJ Bey & DJ Beybi, nam-ı diğer Özer ve Pınar (proudpilot’tan Pınar Üzeltüzenci) çalıyor Kiki’de. Her hafta kimin çalacağına dair bilgileri, facebook’tan Kiki’nin grubuna üye olduğunuz takdirde invitation kılığında edinebilirsiniz. Mekânı keşfetmediyseniz partilerin olduğu bir gün mutlaka yolunu düşürün diyoruz.

Son olarak Kiki’nin alamet-i farikalarından birinin yemekleri, özellikle de deniz ürünleri olduğunu ekleyelim. Bahçesi de güzel havalarda keyif yapmak için ideal. Kafe bölümünü ise sıcacık dekore etmişler, ev ortamı var burada. Lap-top’ınızı alıp takılabilirsiniz. Özel içecekleri arasında ‘akşamdan kalmalar’ için bir karışım (formülü: biberiye, ak söğüt, ballıbaba, karabaş) mevcut, Cihangir’de oturan ve sabah ayılamayan gece kuşlarına duyurulur. Pazar günü brunch’larını da tavsiye ederiz. Her şey ev yapımı ve 25 TL. Afiyet olsun.
Seda Pekçelen

4 yorum:

  1. su marji sosyete dedigin seylere fransa'da bobo, "bourgeois bohème" dendigini duymustum. trivial bi bilgi olarak not düselim.

    YanıtlaSil
  2. özen değil özer özerr!

    YanıtlaSil
  3. çok pardon, evet özer :)

    YanıtlaSil
  4. bi de Deniz değil Sibel olacaktı..

    YanıtlaSil