4 Haziran 2009 Perşembe

Yabancı basına çıkan Türk müzisyenler


Buralarda pek duyulmasa da Türkiye'den bazı müzisyenler yabancı medyada yer alıyor son zamanlarda.

Örneğin The Wire'ın hem Mayıs ve hem Haziran sayısında ABD'li plak şirketlerinden çıkardığı albümlerle bildiğimiz Erdem Helvacıoğlu var. Dergiye çıkmasına vesile ise kendisinin son albümü 'Wounded Breath' ve yer aldığı toplama albüm 'Spectra: Guitar in the 21st Century'. Dergide 'Wounded Breath' ile ilgili olarak "klasik bir elektoakustik albümden ziyade dinamik, içiçe örülü katmanlar ile capcanlı bir başyapıt" denmiş.

Helvacıoğlu dışında Kim Ki O ikilisi de tam sayfa olarak Another Magazine'e (Tilda Swinton'lı kapağı olan sayıya) çıkmıştı geçtiğimiz aylarda. Berna Göl ve Ekin Sanaç DIY usülü yaptıkları CD'lerinin Güney Afrika ve Tayvan'dan bile istendiğini söylemiş röportajda. Ancak bizim buralardaki plak şirketi yokluğunun, Türkiye'de isimlerinin duyulmamasında etkili olduğundan dem vurmuşlar. Doğru söze ne hacet. Yazının tamamı burada.

Ha bir de bundan aylar önce Everett True NME'ye İstanbul'daki underground gruplardan bahseden bir yazı yazmış ve bu yazıda Change of Plans, Kim Ki O, OAK, DDR gibi gruplardan bahsetmişti.

Bu yazılar bahsi geçen Türk müzisyenlerin kariyerine somut ne gibi geri dönüşler katıyor muallak tabii ama yine de devamı gelsin, yurt dışı yolu hak eden gruplar için açık olsun inşallah diyoruz.

1 yorum:

  1. fridge diye 3 kişilik bir post rock grubu var ingiltereden,onların basistide bir türk-ismi adem ilhan.

    kendisinin solo çalışmalarıda var, ben karışık bir albümde dinlemiştim ilk onu.gerçi albümünü henüz bulamadım ama şarkı güzeldi.

    YanıtlaSil