6 Haziran 2009 Cumartesi

Pearl Jam reklam şarkısı yaptı!



Yani Pearl Jam de yaptı desek daha doğru. Neticede günümüzde müzik yapıyorsanız geçinmeniz için ya reklam alacaksınız, ya sponsorluk. Ya da reklam müziği yapacaksınız... Yıllarca Mazhar Alanson'a sitem ettik. Meğer adam ileriyi görüyormuş. (Gerçi aynı şey değil. Pearl Jam reklam için şarkı yapıyor. Mazhar herkesin gönlünü fetheden şarkılarını satıyor. Yastık altındaki bilezikleri bozduruyor sanki...)
Target firması bir perakende devi. Pearl Jam'in yeni albümünü de onlar çıkaracaklarmış. Bu grubun Sony ile 18 yıl süren anlaşmasını bitirdikten sonra çıkardığı ilk yeni şey. Albümün adı Backspacer olacakmış. Albümün pazarlaması hem internetten, hem cep telefonları ve mobil iletişim araçlarından hem de oyunlardan olacakmış.

Bu size garip geliyor biliyorum. Davayı satmak, ya da daha beteri ruhunu satmak gibi bir şey gibi geliyor reklam müziği yapmak. Ya da cep melodileri, oyunlar... Ama öyle değil. Sektör yeniden şekilleniyor, kartlar yeniden dağıtılıyor. Bu bir gereklilik. Uyan hayatta kalacak, uymayan sonuçlarını göze alacak.

5 yorum:

  1. Mazhar Alanson'un sadece reklamlarda duyulan şarkıları da var aslında. Mesela "Alo Garanti" efsanedir bence. Bunun dışında Shop&Miles ve Garanti için yapıp daha sonra albümüne koyduğu "Hindistan"la "Hamak" gibi şarkıları var.

    YanıtlaSil
  2. ben biraz kararsız kaldım çünkü pearl jam üyeleri sözleri ,konusmaları özellikle bu konudaki beyanatlarıyla tam ters düşmüş

    YanıtlaSil
  3. sanatçıların büyüklüklerini gösteren küçük detaylar bunlar, bu adamlar ayakta kalmakta güçlük çeken şirketler değiller.pj'de ayak uyduracağım hesabına böyle boyun eğiyorsa...
    hey gidi kurt cobain hey!

    YanıtlaSil
  4. bence baslikla onun altina yazdiklariniz pek uyusmuyor.benim anladigim sony ile anlasma yenilemeyen pearl jam , target firmasi ile antlasip albümlerini onlarin etiketi altinda cikaracagi.eger filma parekende deviysede,tabiki albümün satmasi icin gerekli promosyonu yapacaklardir.ben bundan pearl jam target icin jingle yazdigini anlamini cikartamadim.

    bu aradda yeni albümden bir sarkiyi altaki linkten dinleyebilirsiniz.gayet kiyak bir sez olmus

    http://pearljam.com/news/got-some-performance-tonight-show

    YanıtlaSil
  5. Pearl Jam Sony ile çalışırken Sony televizyon reklamına jingle mı yapıyordu da şimdi Target commercial'ını yapması sizi şaşırtmıyor?

    YanıtlaSil