30 Haziran 2009 Salı

Helllooooooww Sentrıll Paarrk!


Efendim heyecanımızı maruz görün. Nefis bir Sertab Erener at Central Park yorumu! Hemen koyalım diye İngilizce karakterleri bile düzeltmeye sabredemedik. Ekşi Sözlük'te bir vatandaş döktürmüş. Adeta ne tahmin ettiysek o günle ilgili hepsi olmuş meğer de haberimiz yokmuş...
(Ayrıca yerinden okuayayım diyenler de buraya İstanbulive yazsın...)


mfo disindaki bolumunu ayri tutarsak dag fare dogurdu diyebilirim (gerci belesti ama beklentileri ne kadar karsiladi o anlamda bakmak lazim). en buyuk hayal kirikligi sertab yuzunden harcanan 1 - 1.5 saatlik sureydi tabi. onun disinda bir de 5 saatlik bir program icin cok fazla grup ve sanatci sikistirilmisti. bence saglam 3 grup/sanatci rahat gotururdu tum konseri.konserin tertibi icin caba harcayanlara lafim yok mutlaka iyi niyetle yapmislardir ama bir dahaki sefere sanatci seciminde daha dikkatli olmalari tavsiye olunur. eger halka acik bir etkinlik duzenliyorsan oradaki toplulukla iyi elektrigi olabilecek birisinin secilmesi gerekirdi, ne bileyim bu ferhat gocer olur, izel olur hatta demet akalin serdar ortac olur. demek istedigim sanatcilarin sadece sesi, sanati, vs. maalesef boyle konserlerde yeterli degil, onemli bir oranda sahne performansi ve halki kucaklama da gerekiyor. yoksa esneyen ve birbirine "mfo ne zaman cikacak ya?" diye soran bir kalabiliga konser verirsin. haydi bunu demisken sayin sertab erener'e de haddim olmayarak, nacizane bir miktar geri bildirim vermek isterim;- hadi ben afise filan bakmadan gittim orada belliymis yeni albumunden soyleyecegin ama sen hic dusunmedin mi a be sertabcigim acaba benim bu konserdeki hedef kitlem kimdir diye? konser oradaki turklere mi verildi yoksa belki de central park'ta gezintiye cikmis bir menejer sesimi ve ingilizce mi duyar da amerika'da unlu mu olurum dedin?- hadi sarkilari gectim aralardaki konusmalarin neden ingilizceydi? off cok iticiydin gercekten. "hellooooo central paaaark!". bu ne ya?- en az on on iki defa demir demirkan dedin. bari "this is iron ironblood" filan diye takdim etseydin en azindan 100% ingilizce konusma cabandan dolayi takdir edecektik seni, ki maalesef bu da olmadi.- seni pohpohlayan, super konser oldu abla seyirciyi costurdun, butun new york seni konusuyor filan diyen de vardir simdi. sen onlari da dinle ama burayi da bir oku hani derim.neyse bir dahakini bekleyelim ve gorelim, tekrarlamis olalim, umariz sanatci seciminde daha ozenli olunur ve oradaki insanlarin memleket ve turkce sarki ozlemiyle konsere geldikleri unutulmaz.
Cable guy

2 yorum:

  1. AHAHA. Türk gününde hep milletçe modernliğimizi, uygar olduğumuzu kanıtlayacağız ya hani, Sertabsız elitlik olmaz. Ne zaman 19 Mayıs, "biz de görgülüyüz, biz de moderniz, hiç arkaya dımtıs dayanmış türküler dinlemiyoruz" şeyi olsa illa Sertab. Dinlenmediği halde inadına Sertab. Gençlik festivali mi? Cumhuriyet balosu mu? Sertab. "Böyle olun" mu denmek isteniyor? "Siz Demetleşmeyin, Handeynerleşmeyin" hissettirmesi mi yapılıyor bilemedim. Türkiye'de ne dinleniyor değil, ne dinlenmesi yeterince elit olurdu şovu adeta. (Biraz daha çılgın, daha etliye sütlüye dokunmaz, daha apolitik, hem Boğaziçi İngilizceli Nil Karaibrahimgil de joker olur bu konserlere. Seneye uyansın organizatörler de "Tek Taş" isimli parçayı "Monolith" ismiyle dinlesin, inlesin NY.)
    Bir de dikkatimi çekti: Son on senedir eski şarkılarını remiksleyip, eski aylardan yıldız yapma çabasında Sertab Erener, kimse farkında değil mi, merak ediyorum. Uncuoğlu falan el veriyor, yine olmuyor. Madem sesim şöyle soprano, böyle soprano diye iddian var, niye "şimdi elektronik çok moda ağbeaa" gazlarına geliyorsun?

    YanıtlaSil
  2. Ben zaten Sertab Erenerin yorumunu hic sevmem.. Hep bir his eksikligi varmis gibi gelir... illa bir bagirma ihtiyaci falan..ses guzel de biraz da duyarak okumak lazim...de mi?

    YanıtlaSil