1 Haziran 2009 Pazartesi

Hafif Müzik Freshtival'daydı...


Efendim öncelikle şunu belirtelim. Festival gayet güzeldi. Kalabalık ve eğlenceliydi, ki bir festivalde bulunması gereken özelliklerdir. Kimse birbirini ezmedi, kimse kimseye yan gözle bakmadı, dans edip eğlenenler, coşanlar gayet çoğunluktaydı. Kasmaya, etrafı kesmeye gelmiş insan sayısı azdı.
Adını burada anamayacağımız kadar eşi dostu da yılın ilk açıkhava etkinliğinde görmüş olduk. Friendly Fires'da çok güzel dans etti millet. Yani benim tahminimin tersine kalabalık ve eğlenceliydi. Miller'a tebrikler. Kaşesi, milli eğitim bakanlığı bütçesi kadar olan sanatçılar getirilmeden de festival yapılabiliyor, insanlar eğlenebiliyormuş. Tabii bilet alan kaç kişi vardı? Bu önemli bir soru.
Bu arada "Gabriella Cilmi kim?" sorusunun arkasındayım. Festivalde minik bir anket yaptım, bir kişi bile daha önce adını duymamıştı... Friendly Fires en tanınmış gruptu.
Resimaltı da şey edelim bari: Hafif Müzik ve dostları VIP bölümündeki nezih davetli kitlesiyle son derece düzeyli bir şekilde eğlendi...

5 yorum:

  1. olay zaten Friendly Fires ve The Whip'ti. Belli ki Gabriella sonradan oturtulmus line-up'a bilimum sebeplerden dolayi. Sorustursaniz kesinlikle baska bir ingiliz dance-rock grubu dusunuldugunu ogrenirsiniz zaten, bence.

    Ancak, gruplar kesinlikle taninmamis gruplar degil sadece turkiye'de bilinirligi az ki turkiye'de genele hitap eden bi festival yapmaya kalkilsa VH-1'dan oteye gecemeyiz, biliyosunuz.

    ufak tefek olsun, freshtival, chill-out gibi olsun festivaller. mis.

    YanıtlaSil
  2. Aslında (veya zaten) Gabriella Cilmi kim, Friendly Fires kim gibi sorular sorulmasında veya buradaki bazı grupların geniş kitlelerce bilinmiyor olmasında garip bir durum yok - zaten bu festivalin yola çıkış amacı, festivalin sloganı bu. Yeni, taze, belki az bilinen ama başarılı ekipleri izleyici ile buluşturmak. Genç modacıların, tasarımcıların, ilginç oyunların vs orada bulunması da benzer sebeplerden. Ha, beğenip beğenmemek ve o açıdan eleştirmek başka tabi, ilgililerine fikir verir :) Ama sonuçta onbinlerin tanıdığı grupların festivali değildi bu.

    Yerli gruplarda da kriter "genç ve başarılı" idi, özellikle ilk sahne alan Multitap bunun mükemmel bir örneği oldu, izleyen azdı belki ama konser süperdi :)

    YanıtlaSil
  3. miller bence bu kadar parayı kendisi calıp oynayacagına muzige gercekten yatırım yapan birilerine verse belki muzige daha fazla hayrı dokunacak. phonem de music factory de maalesef tabir-i caizse "patlak" olan konseptler, bugune kadar ne aktılar ne de koktular, freshtival de bundan farklı olmayacak. taze az bilinen ekipleri hangi izleyiciyle bulusturmaktan bahsediyoruz? bilet almayan ve orada olmayan seyirciden mi?? ben dahil iceride olan insanların 85%i davetiye ile iceri gelmisti, saat 18.00'e kadar vip'i normal halinden neredeyse daha kalabalik, iceride boynunda gorevli etiketi tasiyan insanlarin iceridekilerden daha kalabalik oldugu bir festivalden bahsediyoruz, 24.00'te sona eren bir festivalden :) ozur dilerim ama bu isin yurdum muzik ve festival kulturune katkisi nicedir? masstival yapilamayacak diye konusulurken, radar'in akibeti ortadayken bu ise harcanan paraya aciyorum. o gun orada olan 2000 kisinin 10%u line-uptaki 3 tane grubu hatirliyorsa ben de rock am ring'de headliner olacagim!

    YanıtlaSil
  4. adımızı verelim, çekinmeyelim3 Haziran 2009 18:32

    rock am ring'de headliner olma imkanınız varsa bence zaten hiç durmayın sayın adsız, buyrun olun :P

    YanıtlaSil
  5. bu tamamen oradaki 200 kisi ile alakali :)

    YanıtlaSil